בעוד שרובנו כבר מעדיפים יין, לא כולם יודעים, ולכן אנו מחפשים זאת בעצמנו. רוב שותי היין מתנהגים כך, והעדפותיהם מבוססות בעיקר על טעם, אך לא על כולם.
דוגמאות לכך הם יינות מבעבעים המיוצרים מפינו אדום ויין כתום העשוי מענבים לבנים, אך מעובד כיין אדום, אך עם פרופיל טעם שונה במקצת.
אולי תהיתם כיצד מייצרים יין לבן
מה שאומר שהמיץ שלו בא במגע עם עור הענבים במהלך תהליך התסיסה, אז הנה סקירה קצרה. יין לבן מנוזל ותוסס כמו יין אדום במהלך התסיסה. כאשר המיץ מיוצר מענבים אדומים, מכניסים אותו לבור עם שמרים ומותססים מתחת לעור, וכתוצאה מכך יינות בצבע לבן. הסיבה לכך היא שהוא הותסס בקליפות יין והיה לו קשר ארוך יותר עם קליפות ענבים, מה שהעניק לו פרופיל צבע וטעם מעט שונה מיינות אדומים כמו מיץ ענבים אדום ומיץ תפוזים, כמו גם מיץ ענבים כתומים ולבנים.
זה מסביר מדוע ניתן לייצר יין לבן חסר צבע מכל צבע ענבים
אך רק ענבים בעלי עור בגוון עמוק יכולים להשתמש בקליפתם לייצור מה שאנו מכנים יין אדום. זה רק חצי נכון, אולם מכיוון שאפשר להכין יינות לבנים מצוינים מענבים אדומים ושחורים. האחרונים עשויים מענבים לבנים, בעוד יינות אדומים אדומים, והתוצאה הסופית היא יין לבן, צבע קש או חציר. יין לבן עשוי בדרך כלל מענבים צהובים לבנים, שקופים או מושתקים, כאשר בדרך כלל האחרון מורכב מענב לבן, ואילו הראשון מורכב מענב שחור. כאשר היין הלבן מותסס מגפנים שחורות, הכורמים מסירים את העור והזרעים כך שיהיה לבן-ירוק, מה שמכונה "יין אדום". ההבדל הגדול ביותר בין יינות אדומים לבן הוא תסיסה, ושניהם התבגרו. יינות אדומים מותססים בחביות עץ אלון, ואילו יין לבן מותס בדרך כלל במיכלי נירוסטה. בעוד שרוב היין הלבן מיושן בכלי ברזל יצוק, ניתן ליישן יין אדום בחביות יין. יינות אדומים ולבנים מתבגרים, אך היינות האדומים בדרך כלל מותססים ובוקבקים, ואילו היינות הלבנים בדרך כלל מותססים במיכל נירוסטה. למרות שאדום מיושן בדרך כלל בחביות עץ אלון, ניתן לבקבוקו גם בבקבוק זכוכית.
עם זאת
ישנם כמה יינות לבנים כגון שרדונה ויונייה שעוברים את אותו התהליך ולכן לעתים קרובות מושכים את שותי היין האדום. כדי לדעת איזה אדום הכי טוב עבור שותה יין לבן לנסות בפעם הראשונה, יש צורך להגדיר את המאפיינים החשובים ביותר שיש לבנים על פני יינות אדומים, ואז למצוא את היינות האדומים התואמים לתיאור הזן. יינות אדומים, בקטגוריה המתוקה, קיימים במגוון טעמים, אם כי סביר יותר שהם יימצאו באדום מאשר בלבן.
בדרך כלל
ענבים בצבע מסוים (אדום או לבן) משמשים לייצור סוגי יין שונים מענבים שונים מאוד. ישנם גם זני ענבים אדומים וגם לבנים, אך ענבים אדומים משמשים באופן טבעי לייצור יין אדום, וענבים לבנים לייצור יין לבן. שני היינות עשויים מענבים מותססים, כאשר האדומים עשויים מענבים אדומים, ואילו הלבנים עשויים ירוק. ענבים אדומים שימשו באופן טבעי לייצור היינות שלהם, כגון יינות אדומים, לבנים וכחולים, כמו גם לצבעם.
ורד עשוי מענבים אדומים וסגולים והוא דומה ליין לבן וגם לאדום, אך הוא ורוד או אדום לבנים. יין אדום הוא בצבע אדום או סגול ואטום, ואילו יינות לבנים הם לבנים או חיוורים ודומים במקצת ליינות אדומים.
ענבים אדומים משמשים לייצור יין לבן מכיוון שמיץ הענבים אינו בא במגע עם עור היין במהלך התסיסה
העור נותן גם את צבע היין, ולכן ליינות לבנים יש צבע בהיר יותר וגוונים כהים יותר מאשר יין אדום. כדי להכין יין לבן מענבים אדומים, על היינן לוודא שמיץ היינות לא יבוא במגע עם עור היין במהלך תהליך התסיסה. זו אחת הסיבות לכך שאפשר להכין יין לבן מענבים אדומים ולקרוא לו בלאן דה נואר.
למרות שמיץ הענבים בענבים המשמשים ליינות אדומים ולבנים
הוא חסר צבע במידה רבה, חלק מהצבע שהוא תורם יכול להרוות על ידי תרכובות נוגדות החמצון שהוא מכיל, התורמות לצבע. ערכים אלו גבוהים יותר ביין לבן מכיוון שהוא מכיל יותר מנוגדי חמצון אלה הכלולים בעיסת הענבים מעיסת.