כאשר אנחנו פותחים בקבוק יין, לעיתים מתעוררת השאלה: כמה זמן אפשר לשמור יין פתוח לפני שהוא מאבד מאיכותו וטעמו? תשובה לשאלה זו תלויה בסוג היין ובאופן שבו הוא נשמר לאחר הפתיחה.
יין אדום, בדרך כלל, יכול להחזיק מעמד בין 3 ל-5 ימים לאחר הפתיחה אם נשמר בטמפרטורת חדר קרירה או במקרר. יין לבן, לעומת זאת, נשמר טוב יותר במקרר ויכול להחזיק בין 5 ל-7 ימים. יין מבעבע הוא הרגיש ביותר לשינויי טעם לאחר פתיחתו ומומלץ לשתותו תוך 1-3 ימים.
כדי להאריך את חיי היין הפתוח, מומלץ להחזיר את הפקק המקורי לבקבוק או להשתמש בפקק ואקום כדי להוציא את האוויר מהבקבוק. האוויר הוא האויב הראשי של היין הפתוח, מאחר והוא מאיץ את תהליך החימצון הגורם לאובדן הטעם והריח.
עוד דרך לשמור על טריות היין היא להעביר את היין שנותר לבקבוק קטן יותר, כך שיהיה פחות חמצן במגע ישיר עם הנוזל. כמו כן, שמירה על היין במקום קריר ומוצל תסייע להאט את תהליכי החמצון.
ככל שיין נשמר בצורה נכונה, כך נשמר טעמו המקורי לאורך זמן, ומאפשר הנאה מהמשקה גם לאחר מספר ימים מהפתיחה.